Äta myror!?

”Det är världens käk, kittlar döskönt i kistan.” Enligt Baloo ja…

imagesCAVQRG00

Men nja, jag vet inte det… Jag antar att ni har hört om rapporten från FNs mat- och jordbruksorgan som kom i veckan. Där rekommenderas ju insekter som en källa till protein även för oss i väst, eftersom det anses vara en miljövänlig proteinkälla. Många insekter är dessutom rika på nyttiga fetter, kalk, zink och järn. Jag är dock säker på att i vårt hushåll kommer vi inte att anamma detta. Jag är förövrigt en riktig fegis när det gäller mat, och speciellt olika typer av kött. Jag håller mig helst till fläskkött, och ibland nötkött. Vilt är inget för mig. Men fisk äter jag gärna. Fast helst våra ”nordiska fiskar” som torsk, spätta, lax och sill. När jag var i Malaysia 2010 och skulle ut och äta med mina kollegor där, så blev jag utbjuden på fiskrestaurang. Där möttes man av nedanstående syn. Bara att välja vilka fiskar man ville ha! Hur jag än letade kunde jag inte hitta varken lax eller torsk..

2010 0072010 008

Det slutade med att jag fick in bl.a. en sådan här fisk på bordet.

2010 012

På samma restaurang fanns det levande grodor i en golvbrunnsliknande bur i golvet. Jag var väldigt tacksam över att mina kollegor inte tyckte vi skulle beställa in grodor.

2010 009

Gårdagens middag här hemma bestod av grillat kött. Och jag antar att vi inte var ensamma om att grilla. Vilken fantastiskt skön sommarvärme vi fick njuta av igår! Tyvärr verkar det inte bli lika fint väder idag. Inte här i Malmö i alla fall.

IMG_2166

Gårdagens grillmiddag. Såsen är ”Jensens” goda ”Favoritsås”, och kan varmt rekomendeas till grillat.

Sedan så tillbringade vi så klart resten av kvällen framför tv:n. Trevligt sällskap fick vi också i form av Tobias och Anna som kom hit. I år har dom befunnit sig mitt i händelsernas centrum och därför var dom något av eurovisionsexpertkomentatorer. Kul!

Och, ja. Rätt låt vann! Grattis Danmark!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.