Tänk om ting kunde tala

Något som jag verkligen gillar är att gå på loppis! Jag tycker om gamla fina ting som bär på en historia, och som har en slags charm som man aldrig finner hos nya föremål. Jag kan fundera över och fantiser om var dessa föremål kommer ifrån, vem som har ägt dom och vad dom har varit med om. Tänk om alla mina loppisfynd kunde tala! Då är jag säker på att jag skulle få höra en massa fantastiska historier.

Jag har knappt haft tid att gå på loppis sedan barnen föddes. Men idag, när jag var klar hos frisören och rusade hemmåt passerade jag Stadsmissionens loppisbutik. I fönstret hängde massor av tavlor som jag sneglade på i förbifarten. En av tavlorna fångade mitt intresse och jag var tvungen att gå tillbaka och kika på den. Vad som gjorde att jag fastnade för just den tavlan vet jag inte. Kanske var det dom ljusa och behagliga färgtonerna som gjorde intryck på mig? När jag studerade tavlan lite närmre så såg jag att den var märkt med ”Vejbystrand”. En tavla från Vejbystrand, min barndomsidyll! Den måste ju bara få komma hem till oss, och det fick den! Inte för att vi har brist på tavlor och andra loppisfynd precis. Nej, den fick följa med hem eftersom jag helt enkelt inte kunde motstå den.

IMG_2228

En fin akvarell.

IMG_2231IMG_2232

Någon som känner till konstnären?

Andra loppisfynd som har fått följa med mig hem genom åren är bl.a. en tygklädd liten pall där locket går att öppna och som är väldigt bra för fotoförvaring ;-), mässingsljusstakar att lysa upp mörka vinterkvällar med, massvis av gamla böcker, plåtburkar och flaskor. Även en och annan tavla har det blivit.

IMG_2235IMG_2256

Både fin och praktisk!

IMG_2237

Klassiska ljusstakar helt i min smak.

IMG_2242IMG_2236IMG_2240IMG_2239

Diverse gamla föremål som pryder vårt hem. Alla med en egen, för mig, okänd historia.

IMG_2243

Köksprydnader

IMG_2252

Min skrivbordsstol. Vem kan ha suttit på den innan mig?

IMG_2248IMG_2249

Ett praktiskt gammalt syskrin.

IMG_2246

Sist, men absolut inte minst, mina kära gamla medicinburkar och ståndkärl. Tänk om jag skulle kunna få veta i vilka apotek de har befunnit sig…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.