Dopförberedelser och vardagsstress

Jag har egentligen absolut inte tid att sitta vid datorn och skriva. Men det kliar i fingrarna och med en sovandes bebis på armen som vaknar så fort han läggs ner så finns det inte så mycket annat vettigt att göra. Det går liksom inte att städa toaletten, stryka tvätt eller ta itu med något av allt annat som behövs göras här hemma, eller att ta tag i alla förberedelser inför dopet…

Hur gör alla andra? När mannen jobbar kväll, Selma är piggelin och Oskar vill mysa i famnen så förstår jag inte riktigt hur jag ska få kvällarna att gå ihop. När ska jag hinna ta mig an allt sådant som inte blir gjort under dagen? Jag har en lång ”att-göra-lista” för dagarna fram till dopet (lördag). Av onsdagens att-göra-grejer är endast hälften avklarade så här långt idag, och fler lär det nog inte bli…

Jag är en riktigt ”list-människa”. Jag tycker om att skriva listor så att jag slipper att ha allt som ska göras i huvudet. När allt är nedskrivet har jag rensat hjärnan och kan tänka klarare. Då går det lättare att fokusera på en sak i taget. Dessutom är det skönt att kunna bocka av uppgifterna på listan allt eftersom dom är avklarade.

Idag har jag i alla fall köpt lite blommor som bordsdekoration till dopkalaset. Hoppas bara att blommorna håller sig fina ända fram till lördag. Men det hade blivit svårt att hinna med att fixa blommorna imorgon. Då ska vi träffa prästen på förmiddagen för att gå igenom dopet, sedan är jag ensam med barnen hela eftermiddagen och har en massa annat pyssel som måste bli klart. Jag måste t.ex. bli klar med servettvikningen och packa ner allt som ska med till lokalen som vi ska låna. Vi har bara två timmar på oss på fredag förmiddag att ställa i ordning för dopkalaset, så det gäller att ha tänkt till innan så allt kommer med.

IMG_2334

Blommor i gult och vitt som ska blandas med lite grönt från trädgården och ställas på borden. Hoppas att dom håller sig fina till lördag om dom står mörkt och svalt i källaren.

IMG_2338

17 av drygt 60 servetter är vikta. Några kvar med andra ord…

IMG_2339

Banden i dopklänningen har bytts ut från rosa till blå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.