Sista sommarmånadens första dagar

Jag och barnen har återvänt till Vejbystrand för ännu ett par sköna semesterdagar.  Det blev en favorit i repris, nämligen en härlig eftermiddag på stranden. Det blev några svalkande dopp i det klara fina vattnet. Sol, havsluft och salta bad, det är som balsam för själen det! Jag tror bestämt att han har en poäng den där Ulf Lundell; …Jag trivs bäst när havet svallar, och måsarna ger skri, när stranden fylls med snäckskal, med havsmusik uti…

CAM00572CAM00559CAM00563CAM00555

Några tångräkor fick ett tillfälligt miljöombyte i Selmas hink innan de tilläts återvända till mer välkända vatten.

Igår kväll lämnades Oskar i mormors trygga händer, och jag, Selma och morfar besökte cirkusen som var i byn. Det blev en glad och trevlig kväll med flera nya upplevelser och intryck för Selma. Många cirkusnummer imponerade på oss och de som gjorde störst intryck på Selma var nog elefanterna. Även hästarna, hundarna och sjölejonen var roliga att se. Jag vet att många är emot djurcirkus. Själv är jag för dåligt insatt för att kunna blanda mig i diskussionen. Men de djur vi såg verkade alla glada, fina och friska. Sedan kan man ju fråga sig varför djur som kameler, åsnor och zebror som inte uppträder ändå reser med cirkusen? En sak är i alla fall säker och det är att djuren skänker alla små cirkusbesökare mycket glädje.

CAM00521

Det var en förväntansfull liten tjej som hade spanat in det stora tältet tidigare under dagen och som nu äntligen var på väg till cirkusen tillsammans med morfar.

IMG_3786CAM00546CAM00531CAM00537

Riktig cirkusstämning med popcorn, akrobater, elefanter och jublande publik.

IMG_3790IMG_3797

En modig liten tjej fick rida ponny i pausen. Vi hann även med att säga ”hej” till elefanterna.

Minnena av sådana här dagar kan man leva på länge och plocka fram när höstmörkret faller på och vemodet kommer över en. Kombinationen av att få se en bebis upptäcka världen när han ser, känner och smakar på allt som är nytt, tillsammans med att få uppleva sommar, cirkus, bad och bus genom en snart 3-årig flickas ögon är lycka i sin renaste form!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.