Kräftor i augusti

IMG_1049IMG_1051

På samma sätt som midsommarfirandet och matjessillen känns som en välkomstfest för den stundande sommaren och alla dess förväntningar, så känns kräftorna och den tidiga augustiskymningen som en avslutning och hyllning till den sommar som varit. Helst ska kanske kräftorna intagas under skenet av kräftmånar och till ljudet av glada visor, men det går precis lika bra och smakar minst lika gott att äta kräftor tillsammans med närmsta familjen under lite lugnare men ändå väldigt trevliga former inomhus medan regnet droppar utanför fönstret. Igår bjöd mina föräldrar på ett otroligt gott kräftkalas!

IMG_1050IMG_1085IMG_1065IMG_1068

”Vanliga” kräftor, räkor och lyxiga havskräftor.

                 IMG_1075Det känns nästan som att det går åt mer energi till att pilla i sig räkorna och kräftorna än vad man får i sig. Så goda tillbehör som pajer, sallad, bröd och ost passar utmärkt. Mitt bidrag till buffén blev en ny slags rom-tårta som jag inte testat att göra innan.

Romtårta: Varva bröd som du skivat på längden med romröra i en brödform. Klä formen med plastfolie. Börja och sluta med en brödskiva. Täck med plast, lägg en tyngd på och låt stå kallt några timmar. Skär i 1 cm tjocka skivor vid servering.                          Romröra: Blanda 1 liten hackad rödlök, 300 g philadelphiaost, 1 dl crème fraiche, 125 g röd rom, 1 dl riven västerbottenost, finrivet skal och saft från ½ citron, ½ dl finhackad dill, salt och peppar.

IMG_1059Snabb och lätt att göra.

IMG_1088IMG_1089

God avslutning på middagen med mammas egen daimglass, maränger, grädde och blåbär.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.