Även myggen hittade till semesterparadiset

Vi tillbringade som sagt förra veckan i Alcudia på Mallorca. Resan var noga förberedd och vi hade längtat och väntat i månader. Vi hade långa listor på allt som skulle packas med och när avresedatumet närmade sig stod vi klara med tre, tunga, näst intill sprängfyllda resväskor innehållandes allt som man kan tänka sig behöva. En del av det vi packat ner packa de vi inte ens upp under resan. Tvättmedlet och resestrykjärnet var väldigt onödigt med tanke på hur mycket kläder vi hade med oss. Det väl tilltagna reseapoteket kom som tur var heller aldrig till användning. Men hur noga man än förbereder sig så är det ändå något man glömmer bort. Jag snuddade vid tanken att packa ner myggmedel men avfärdade det lika fort igen. För inte trivs väl myggen vid havet? Jo… det gör dom faktiskt, upptäckte vi första kvällen när vi tog en liten promenad runt hotellet. Snabbt som bara den sprang vi tillbaka till hotellet igen. På hotellets uteservering var det inte lika mycket mygg, men helt myggfritt var det inte. Morgonen efter räknade vi och jämförde myggbett med varandra. Två dagar höll vi ut, sedan stegade jag in på ett apotek och bad om ”mosquitoes protection”. Varje kväll gick myggmedlet laget runt. Även om vi inte helt undslapp myggbett så blev dom inte lika många i alla fall.

IMG_1253IMG_1263

Ett myggspray för oss vuxna och ett myggarmband till Selma. Oskar skyddade vi med en filt i vagnen.

Väl hemma kollade jag upp vad det var för ett myggmedel jag köpt på mig. Den aktiva substansen är ett för myggmedel ganska vanligt och effektivt ämne som heter N, N-dietyl-m-toluamid, även kallat DEET. Bara det att det spanska medlet innehåller 45% DEET tillskillnad från de svenska myggmedlen som maximalt får innehålla 20% DEET.

Efter lite eftersökningar på nätet hittade jag även denna information: ”Alcudia – Mallorcas bästa och längsta strand i barnvänligt långgrund bukt. Bakom ligger en om våren vackert blomsterrik våtmark som fågelskådarna flockas till. Den föder också en och annan mygga som surrar mot Alcudia.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.