Hejdå 2013

2013 kom och gick, fortare än jag någonsin kunnat ana. Så här snabbt har inget annat år rusat förbi! Av januari och februari har jag inte så många starka minnen, mer än att vi gick i väntans tider och magen den växte. Vem var han, den lille plutt som vi trodde skulle titta ut i början av mars månad?

IMG_0936IMG_1006

Januari 2013: Bebismagen i vecka 30. Februari 2013: Lillebrors säng står bäddad och klar, och storasyster passar på att prova den.

De första veckorna i mars passerade utan minsta antydan till att bebisen ville titta ut. Istället fick vi ta emot två tunga besked; en kär vän till mig blev väldigt dålig och fick en chockartad sjukdomsdiagnos, och bara en vecka senare gick en släkting till familjen hastigt bort. Men den 24 mars lös världen upp och den lille kille som vi väntat på så länge bestämde sig för att komma ut. Helt plötsligt låg han där på mitt bröst, världens finaste Oskar, 49 cm och 3850 gram ren och skär lycka!

IMG_1000

Mars 2013. Första kramen av många, många…

Jag måste nog erkänna att den berömda ”tvåbarnschocken” drabbade även mig. Hur skulle det över huvud taget vara möjligt att ge två barn uppmärksamhet, hjälp och närhet samtidigt? Och det när man själv var så totalt slut på grund av sömnbrist och kämpig amning? I början kände jag mig väldigt otillräcklig. Men så klart hittar man nya lösningar och rutiner som får allt att fungera, för det mesta. Och när det inte fungerar så tar man ett djupt andetag och tänker på hur lyckligt lottad man är som har två så fina guldklimpar, och så orkar man lite till. Den kärlek och lycka som finns i barnen övervinner allt annat!

DSC_5646

 April 2013. En månad gammal bebis. Vi myser mest i soffan om dagarna och vi börjar  komma in i det nya livet som fyra. 

I maj månad, närmare bestämt den 17 maj, startade jag den här bloggen. Aldrig hade jag trott att det skulle bli så skoj att blogga. Det som först mest var tänkt att bli en läkemedelsrelaterad blogg blev fort även lite av en dagbok där också vardagslivet får stor plats. Jag har upptäckt att det är minst lika roligt och utmanande att fota och ta bra bilder ur fina vinklar som det är att skriva och få till en intressant text. Bloggen har de senaste månaderna haft i snitt nästan 150 unika läsare i veckan, med rekord förra veckan på 171 läsare. Det enskilda inlägg (alltså inte startsidan inräknad) som flest läsare har klickat sig fram till är det som handlar om att Nezeril till små barn försvinner. Det har visats 284 gånger.

DSC_5919

Maj 2013 var också månaden då trädgårdspysslandet tog fart och vi började drömma om egna jordgubbar.

Juni började med barndop. Det var en hel del jobb med att få allt till att klaffa men vi blev nöjda med resultatet och hoppas även att gästerna uppskattade dopkalaset. Prästen var minst sagt speciell och bjöd på en dopceremoni av det lite ovanligare och roligare slaget. Midsommar var också en av höjdpunkterna som juni månad bjöd på. I år var vädrets makter på vår sida och det blev ett härligt midsommarfirande med blommor i håret, dans kring midsommarstången, glada spelmän och god jordgubbstårta.

DSC_6205

Juni 2013 inleddes med Oskars dop.

I juli njöt vi av fint sommarväder och roliga utflykter. Vi gjorde bla. en lyckad tripp till Zoo, och roade oss på Sjöbo marknad. Men bästa minnet av denna månad är de lata, sköna sommardagarna hemma hos mina föräldrar i Vejbystrand. Så härligt det var med bad i havet, middagar på altanen och lek och bus i trädgården.

IMG_3778

Juli 2013. Skål för sommaren 2013 käre morbror!

Augustis höjdpunkt var vår lilla resa över Östersjön. Ett riktigt litet äventyr som visade sig gå hur bra som helst. Detta var vår första semestertripp med två små barn och vi var till en början lite smått nervösa över att ge oss iväg. Men allting gick galant och vi hade några väldigt roliga dagar i Polen.

IMG_3899

Augusti 2013. Härliga dagar i norra Polen.

Det största som hände under 2013 var så klart Oskars födelse, och det finns inget annat under året som kan mätas med det. Men om man ändå ska utse det näst största minnet från 2013 så blir det vår härliga semestervecka på Mallorca. En vecka som bjöd på massor av god mat, massor av bad och massor av minnen för resten av livet!

130906 Alcudia Mallorca 2013 (49)

September 2013. En härlig semestervecka på Mallorca tillhör årets höjdpunkter.

Oktobers stora händelse var utan tvekan 3-årskalasen för Selma. Som hon väntat på att få fylla år. Hon firades ordentligt, både på själva födelsedagen och så några dagar i förväg med ett kalas för släkten och ett kalas för dagiskompisarna.

DSC00963

I oktober 2013 bjöd vi på 3-årskalas.

November var som november är mest, en lång grå transportsträcka till julen. Men lite skoj hittade vi på, som ett par trevliga restaurangbesök och bad på nya äventyrsbadet i Lund. Vi passade också på att ta lite julkortsfoto. Denna fotografering blev lite av en pärs. Min illusion om fina bilder med syskon hållandes varandra i handen, klädda i tomteluvor och fina kläder sprack fort. Men tillslut, efter många försök och mycket tålamod, fick vi till både roliga och fina bilder.

_DSC7924

November 2013. Kaosartad julkortsfotografering. Storasyster vägrade till en början att vara med på bild.

Största minnet från December är så klart julen. Oskars allra första jul, och första julen då Selma verkligen förstod och gick in för firandet till 100%. Så kul det var att uppleva hennes förväntan och lycka över tomten och julklapparna. Under decembers sista dagar klarade Oskar av att krypa lite, och jag anar nu att det kommer bli fullt ös från hans sida under 2014.

131224 Julen 2013 (233)

December 2013. Underbar jul!

De senaste åren har bjudit på så många speciella händelser. 2010 hade vi lyckan att bli föräldrar till finaste lilla Selma, 2011 flyttade vi in i vårt hus som är så nära ett drömhus vi kan komma, 2012 gifte vi oss under en mysig helg på Örenäs slott och 2013 fick vi återigen uppleva den enorma lyckan över att bli föräldrar när fantastiske lille Oskar kom till världen. 2014 har nog inga lika stora upplevelser att bjuda på för vår del, men jag vet redan nu att det kommer att bli ett väldigt, väldigt spännande år. Under kommande år blir det dags för mig att börja jobba igen, och det blir ju så klart med blandade känslor. Nya roliga utmaningar väntar på arbetsfronten samtidigt som det kommer kännas i mammahjärtat när minstingen ska skolas in på dagis. Under 2014 väntar lilleman också på en mindre, okomplicerad operation, som han kommer klara galant. Men själv bävar jag lite för ögonblicket då han rullas in på operation och vi måste stanna utanför och vänta. Sommaren 2014 kommer att bjuda på mycket skoj, det vet jag redan nu. Två utlandsresor är redan inplanerade och så förstås lillebror Tobias storslagna bröllop. Ett bröllop där jag fått den stora äran att vara toast madame, en uppgift som jag tar mig an med stor glädje och stort engagemang. Jag välkomnar 2014 med öppna armar och önskar er alla en riktig bra start på det nya året och ett gott slut på 2013!

Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.