När Oskar får bestämma…

… ja, då vill han inte leka med sina egna leksaker. Han tycker det är mycket roligare att trycka på knapparna till dvd-spelaren och se skivorna åka ut och in, trycka på den blinkande knappen på skrivaren eller pilla på pappas tv-spel som har en knapp som ändrar färg från rött till grönt när man trycker på den. Att trycka på fjärrkontrollen till tv:n och se om det händer något är också väldigt underhållande. Jag tror bestämt att vi har en blivande ingenjör i familjen! Fast allra roligast är att få sitta i mammas knä och ”hjälpa” henne att skriva på datorn.

Oskar är dock så ivrig och exalterad över att få ”skriva” på mammas dator att tangenterna flyger all världens kos. De senaste dagarna har jag mer och mer tappat tålamodet när skrivandet blivit lite komplicerat. Utan fungerande tangenter är det en aning svårt att knappa in texten….

Datorn har, på gott och ont, blivit som en förlängd arm och jag känner mig ganska så beroende av att ha en fungerande sådan. Efter mycket hjälp av min fantastiske man (och lite övertalning att man inte bara ska gå på utseendet) så hittade jag igår en laptop som jag tror kommer passa mig alldeles utmärkt och som verkar ha näst intill oförstörbara tangenter. Tangenterna sitter djupare och är inte så upphöjda, så jag tror inte att Oskar ska lyckas slita loss dom. Jag ser fram mot att lära känna min ”nya vän”. Förhoppningsvis kommer vi trivas riktigt bra tillsammans under flera år framöver (fastän att den inte är snyggt pärlemorvit), och framförallt hoppas jag att den klarar barnens tuffa tag.

DSC04813DSC04820

Gamla datorn liknar ett halvfärdigt pussel med bitar man inte riktigt lyckas få på plats. Efter nästan fyra år tillsammans säger vi ”hejdå”.

DSC04821DSC04826

”Hej, hej kompis”. Jag hoppas att du är av den tåliga sorten. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.