Mat – vecka 6

Det är inte särskilt lätt att hålla sig till lite mer hälsosam mat. Innan jul var vi riktigt duktiga under några veckor, men nu har vi nästan helt förlorat det tänket. Som tur är har de tappade kilona inte kommit tillbaka än, men det är bara en tidsfråga om vi håller på som vi gör nu. Det är dags för nya tag vad gäller våra matvanor. Det har blivit mycket fika, efterrätter och annat gott den senaste tiden.

Under veckan som gick åt vi bl.a. köttbullar, taccos, paj, kyckling, pizza, risotto och några efterrätter. Lägg där till fika, godis, chips och läsk så förstår ni att vi har överskridet det rekommenderade kaloriintaget ganska rejält 😉 …..

DSC04838DSC04843DSC04833DSC04835Vi började förra veckan med en favorit bland klassikerna, nämligen köttbullar. Dagen efter fick de överblivna köttbullarna bli lunchmackor till mig och barnen fick makaroner till sina.

DSC04848DSC04857DSC04854DSC04856Det blev fest mitt i veckan med tacos och chokladpudding när vi fick efterlängtat besök av bäste T i tisdags.

DSC04965DSC04967DSC04962DSC04964Veckan har också bjudit på favoritpajen med lax och spenat, och så har jag testat en ny kycklingrätt med stekt riven blomkål till. Inte alls dumt!

DSC05052DSC05054DSC05048DSC05066

Igår kväll fick vi besök och bjöd på italienskt. Jag gjorde risotto med champinjoner i och till det fläskytterfilé med kryddsmör. Smöret fick en italiensk touch med hjälp av färsk basilika, tomat- och olivtapende, vitlök, flingsalt och citron. Till efterrätt serverade jag makens favoritefterrätt, som är vaniljpannacotta. Jag gjorde en enkel hallonsås till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.