Nya utmaningar

Det är med blandade känslor som jag lämnar ett års mammaledighet bakom mig och kastar mig in i arbetslivet igen. Det har varit ett fantastiskt år hemma med barnen. Ett år som rymt så mycket kärlek, glädje, lycka, skratt, bus, lek, kaos, upplevelser och utmaningar. Ja, mammalivet kan faktiskt vara lite av en utmaning ibland. Mammalivet fortsätter så klart, och prövningarna med antar jag. Men nu väntar även andra utmaningar, nämligen ett nytt jobb! Jag har sagt ”hejdå” till det stora läkemedelsföretaget i Köpenhamn och imorgon får jag istället nya kollegor och nya arbetsuppgifter på ett mindre, men betydligt mer familjärt, läkemedelsföretag här i staden. Dessutom får jag återse en kär kollega som jag mer än gärna jobbar tillsammans med igen!

Mina arbetsuppgifter kommer delvis vara de samma som tidigare. Jag fortsätter att jobba med registrering (Regulatory Affairs), d.v.s. se till att företagets läkemedel är/blir godkända och uppfyller gällande regelverk, att all dokumentation som krävs finns på plats och är uppdaterad. Men jag ändrar fokusområde och lämnar Asien, Mellanöstern, Sydamerika och Östeuropa och koncentrerar mig nu på de  nordiska länderna. Det geografiska spannet blir smalare, medans det terapeutiska området blir bredare. Det ska bli kul och intressant med nya marknader och nya läkemedel!

Jag vet att det kommer vara jobbigt att vara ifrån barnen under dagarna. Men jag vet också att jag behöver lite intellektuell stimulans och att få träffa andra vuxna nu efter ett år hemma. Det blir en mjukstart den första månaden då jag ska arbeta halvtid. Sedan blir det 80%. Det känns lagom att arbeta fyra dagar i veckan. Oskars dagisstart lär dröja eftersom det fortfarande är platsbrist inom Malmös barnomsorg så maken är hemma med barnen när jag jobbar. Det känns skönt att slippa stressen med att lämna och hämta på dagis nu i starten. Men till hösten vill vi mer än gärna ha en dagisplats till båda barnen.

Nu lägger jag ett av de bästa åren bakom mig, och det känns lite vemodigt. Tänk att vår lille plutt är en livlig 1-åring nu. Bebistiden är slut och det är bara till att krypa ut ur bebisbubblan och möta verkligheten igen.

DSC05712 (640x425)

En semla istället för gravöl – Fettisdagen blev sista dagen på mammaledigheten. Att säga att jag ”firade” med en Semla är inte riktigt rätt ord. Men en Semla blev det i alla fall.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.