Rabarberpaj

DSC07127 (640x425)DSC07124 (640x425)

Igår fixade vi tjejer till en god smulpaj under tiden som lillebror tog en liten tupplur. Fina rabarber från Vejbystrand, de första för i år, lade vi i pajen. Smuldegen är en favorit, vars recept maken tagit med sig i boet och som jag numera alltid använder. Världens enklaste och godaste.

200 g smält margarin

2 dl socker

2 dl vetemjöl

4 dl havregryn

När margarinet smält i en kastrull blandas bara resten av ingredienserna i. Sedan lägger man pajdegen på frukt/bär i en ugnsfast form och gräddar i 200 grader i 20-30 min.

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.