Han bad om att få bada

Jippi! Oskar har visat att han förstår ett av de foton som vi satt upp på kylskåpet som hjälp till den verbala kommunikationen. Sedan en tid tillbaka har Oskar förstått att det är dags att bada när vi visar honom fotot på badkaret. Säger jag bara ordet ”bada” får jag ingen reaktion. Men när jag visar honom fotot, då går han numer nästan alltid självmant upp för trappan till badrummet på andra våningen. Men idag tog han bildkommunikationen ett steg längre genom att själv ge mig bilden på badkaret, utan att jag antytt något om att bada.

Jag var i köket och diskade när Oskar kom in och plockade ner badkarsfotot från kylen. Han gav mig bilden samtidigt som han försökte putta/dra mig ut ur rummet. Jag följde efter honom upp för trappan, och mycket riktigt var det till badkaret han ville att vi skulle gå. Och självklart fick han bada! (Även fast det inte var ”baddag” idag och jag är lite rädd för att badandet ska förvärra hans eksem.) Jag var ju bara tvungen att visa att jag förstod vad han ville, och belöna honom för att han visade bilden.

Duktige lille Oskar! Så oerhört glad jag blir när saker som vi tränar på tillslut lyckas. Selma har en stor förtjänst i det hela, eftersom hon är mycket noga med att alltid visa lillebror fotot på badkaret när det är baddags. Om jag råkar slarva eller glömma så är hon där och påminner mig. ”Teamwork” som hon så passande säger när vi hjälps åt med bilder och tecken till Oskar.

Annons

En reaktion på ”Han bad om att få bada

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.