Siffror och färger

Tidigare har Oskar inte varit särskilt intresserad av att rita. Han har ritat några få streck och sedan gått ifrån. Men igår när Selma tog fram papper och tuschpennor blev han väldigt intresserad och kom med en tuschpenna till mig för att visa att han också ville rita. Sedan dess har han visat flera gånger under helgen att han velat rita. Man ser på honom att han blir helt till sig när han ser de olika färgerna som kommer på pappret. Han klarar inte av att få av korkarna själv från pennorna, vilket nog är bra. För det går undan när han ritar och det ritas med stora yviga rörelser så det gäller att vara med vid sidan om och parera med ritpappret. Det är väldigt roligt att se hans glädje när han ritar. Att han dessutom själv tar initiativ till att rita genom att komma och visa en penna är ett stort framsteg.

DSC_9707 (425x640)DSC_9708 (425x640)DSC01054 (425x640)DSC01061 (640x425)DSC01065 (640x425)Nya små mästerverk.

Oskar visar stort intresse för siffror. Jag har gjort ett eget litet siffer-lotto där jag försöker få honom att lägga lika. Några av siffrorna klarar han att lägga rätt, men han tar bort dom direkt igen och lägger dom vid sidan om på bordet. Jag har försökt på samma sätt med bilder på figurer och saker som han gillar. Men det var han inte ett dugg intresserad av. Det är bara siffror som lockar. Han vill gärna att vi pekar på siffrorna i tur och ordning och säger ”ett”, ”två” o.s.v. Han tar vår hand och styr den över siffrorna och flyttar den inte förrän vi sagt siffran högt. Vid några enstaka tillfällen han han själv pekat på siffrorna och vi har sagt vad dom heter. Det går inte att be honom peka på en specifik siffra utan det är han som bestämmer vilken det blir. Att Oskar vill att vi pekar och säger vad det är, är ett jättestort framsteg. Snart kanske vi även kan börja ”läsa” pekböcker tillsammans och på så sätt öka Oskars ordförståelse.

DSC01028 (640x425)DSC01029 (640x425)DSC01073DSC01075 DSC01036 (640x425)DSC01037 (640x425)Siffror är kul!    

Annons

En reaktion på ”Siffror och färger

  1. Va roligt att läsa om Oscars framsteg! Och likaså att det går så bra i skolan för dig:)
    Tips om ni inte vill ha färg på bordet så lägg en vaxduk på:) det har vi när Tim ritar o då behöver man inte tänka så mycket på om färgen kommer utanför pappret vilket det ju garanterat gör någon gång😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.