Veckans ordförande

Det har varit en ganska intensiv vecka där jag pluggat varje ledig minut. Veckans kursmål var omfattande och det har krävts mycket tid vid böckerna. Detta har varit den vecka som jag behövt lägga ner mest tid på studierna hittills under terminen . Det har blivit flera timmar läsande varje dag efter jobbet. Samtidigt har jag firat födelsedag och förberett Valborgsmiddag. Men det har ju bara varit roliga saker så då känns det ju inte särskilt betungande. Nästa vecka ser jag dock ändå fram emot en liten paus från alla måsten. Då blir det fyra dagars semester.

I måndags var det min tur att presentera en vetenskaplig artikel för gruppen jag ingår i. Jag lade ner många timmar förra helgen för att förstå den och planera en bra presentation. Artikelpresentationen är ett obligatoriskt moment och varje måndag är det en person i gruppen som berättar om ett forskningsförsök publicerat i en vetenskaplig tidskrift. Vilken av de förutbestämda artiklarna var och en ska presentera har avgjorts med lottens hjälp. Min presentation gick rätt okej. Fast läraren antydde att den artikel jag fick var en av de lättaste. Så med tanke på hur mycket tid jag lade ner på den så undrar jag hur många timmar de andra i gruppen behövt lägga ner på sina.
DSC01782 (640x425)

Jag har också varit veckans ordförande i gruppen, vilket gjorde att jag kände att jag behövde vara extra förberedd inför fredagens redovisning. Som ordförande ska man bl.a. förbereda en dagordning som täcker allt viktigt vi ska ha lärt oss under veckan. Jag fick faktiskt beröm av de andra för min detaljerade dagordning och jag förstod på handledaren att allt viktigt täcktes in under mötet. Veckans fall var kopplat till läkemedelsinteraktioner, men så stor fördel av mina farmakologikunskaper hade jag tyvärr inte. Temat för veckan har varit receptorer och cellsignalering, och nivån var betydligt mer detaljerade än vad jag minns det från apotekarutbildningen. Sedan utvecklas ju cellbiologin i en rask takt, så vissa saker var kanske inte lika klara för 15 år sedan.

20160429_100812 (360x640)

Halva cellbiologikursen är nu genomförd och i fredags var det  dags för reflektionssamtal med handledaren för att diskutera insatserna i PBL-gruppen. Jag fick ett ganska neutralt bemötande, varken ris eller ros. Som så många gånger förr fick jag uppmaningen att prata mer.

En reaktion på ”Veckans ordförande

  1. Verkar vara precis som jag trodde! Det är en stor utmaning att ge sig på att läsa till läkare. Du har vad som krävs! Det är jag säker på! (Trist att du ska få höra att du måste prata mer….)
    Var dig själv! Det räcker långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.