Skolflicka

Det är lite vemodigt ändå, att sommaren börjar närma sig sitt slut. Enligt almanackan ska det vara sommar någon vecka till, men känslan man får är att hösten närmar sig med stormsteg. I onsdags tog vi sommarens sista dopp på Barabadet där vi hängt många av sommarens dagar. Till helgen bommar badet igen för säsongen.

Barnens sju veckor långa sommarlov tog slut den här veckan. Fast egentligen är det inte alls tråkigt att höstterminen har dragit igång, i alla fall inte om man frågar Selma. För hon har ju börjat skolan, i förskoleklass, och trivs alldeles förträffligt! Vår lilla tjej har blivit en stor skolflicka som numera tar skolväskan på ryggen och glatt skuttar iväg till skolan full av energi och förväntan varje morgon. När hon sedan kommer hem på eftermiddagen har hon så mycket att berätta.

14030662_10154054624338962_919839365_n (480x640)Vilken milstolpe i livet, första skoldagen!

Första skolveckan har varit full med lek och tid för att lära känna varandra. Det är många nya kompisar och nya pedagoger både i skolan och på fritids, och det är många nya rutiner att ta till sig. Tids nog lär väl lite mer strukturerad undervisning komma in i schemat. Innan sommarlovet fick barnen en liten sommarläxa där de skulle skriva ner vad de vill lära sig i skolan. Så här blev Selmas lista:

20160814_162045 (640x360)

Selma tycker att hon redan kan räkna plus och skriva stora bokstäver, så får hon välja vill hon börja direkt med minus och små bokstäver 😉

Selma går i en liten skola för årskurs 0-3, och det är endast en klass i varje årskurs. Det känns tryggt att låta Selma börja sin skolresa här. Det verkar vara en lugn och familjär miljö och vi har bara hört gott om skolan. Dessutom ligger den precis intill Oskars förskola så det är smidigt när barnen ska lämnas och hämtas. Selmas klass består av 23 barn, 12 pojkar och 11 flickor. Endast två barn har samma namn; Selma G och Selma K 🙂 Och dessa två Selmor har redan funnit varandra och leker som om de känt varandra hela livet. Igår kväll fick vi möjlighet att lära känna Selma G och hennes föräldrar och även alla de andra barnen och deras mammor och pappor. Några driftiga föräldrar ordnade en klassträff vid lekplatsen. Där hade vi picknick, och vi vuxna gick runt och pratade med varandra medan barnen lekte. Det blev en jätte trevlig kväll med underbart väder, glada barn och många nya bekantskaper.

DSC05729 (640x425)

En reaktion på ”Skolflicka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.