Fantastisk personal

Den här veckan har vi haft avstämningsmöte på Oskars förskola tillsammans med förskolechefen, specialpedagogen, resurspersonen och ansvarig förskolelärare. Vårterminen har summerats och den kommande höstterminen har börjat planeras. Den här terminen har fungerat väldigt bra. Oskar har haft en otroligt bra och väldigt omtänksam resursperson vid sin sida som kommer att fortsätta stötta honom även nästa termin. Halvvägs in i terminen fick Oskar en ny förskolelärare och hon har verkligen tagit Oskar till sitt hjärta och gör allt för honom. När jag berättade för dem att Oskar bara kommer att vara på förskolan 3 dagar den kommande månaden och sedan vara ledig hela juli månad blev de helt ifrån sig och sa att så länge kan de inte klara sig utan honom. Det känns så otroligt skönt att höra hur mycket de tycker om att vara med Oskar och att de saknar honom när han inte är där.

Det känns också skönt att höra hur omtyckt Oskar är av alla på förskolan och hur bra han fungerar tillsammans med de andra barnen. Han söker mer och mer kontakt med de andra barnen, han lyssnar och ger mer ögonkontakt. Han har börjat gilla att vara med vid samling och tycker om när de andra barnen sjunger och dansar. Han fastnar inte lika lätt i en aktivitet och han accepterar när det är dags att avbryta och göra något nytt.

Men det tar fortfarande så pass mycket energi från honom att vara med de andra barnen att han behöver sova middag för att orka en hel dag på förskolan. Vi låter honom göra det, även om det innebär att han oftast är vaken lite längre på kvällen. Han behöver en lugn stund på förskolan och lite tid för återhämtning, och det accepterar vi så klart.

Oskar har blivit allt mer selektiv när det gäller maten på förskolan. Han äter i princip bara sin lunch när det serveras potatis eller panerad fisk. Alla andra dagar rör han inte maten. Vi har fått igenom att Oskar från och med nästa termin ska få s.k. önskekost som är anpassad efter vad han tycker om. Det kommer bli potatis så gott som varje dag, men bättre det än att han inte äter något alls.

Den här veckan har det även varit tandläkarträning. Oskar har träffat sin tandsköterska, suttit i tandläkarstolen och tränat på att gapa. Hans tandsköterska är väldigt bra och lekfull. Oskar fick åka upp och ner i stolen, och tandsköterskan blåste upp en plasthandske som sedan fick ögon och mun. Trots vänligheten och lekfullheten var det svårt att få Oskar att gapa. Nu blir det en paus från tandläkarbesöken över sommaren innan vi fortsätter i september igen.

Det har blivit dags att förnya diverse intyg till Försäkringskassan och även Oskars recept på melatonin måste förnyas, så lite administrativa uppgifter har jag också pysslat med den här veckan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.