Slottsövernattning

Den 29 september för fem år sedan gifte vi oss på Örenäs slott. Då var Selma knappt 2 år gammal och Oskar låg i min mage. Det var en magisk kväll tillsammans med närmsta familjen som vi aldrig kommer att glömma. Vi har inte varit på slottet sedan dess och nu när vi snart firar femårig bröllopsdag bestämde vi oss för ett återbesök. Igår åkte vi dit hela familjen, och vi hade en fantastiskt mysig och lyxig eftermiddag och kväll tillsammans. Vi hade otrolig tur med vädret, och barnen var nöjda och glada hela tiden. Det är alltid en chansning att åka iväg med Oskar till nya platser. Men Örenäs föll honom i smaken, och han till och med protesterade lite när det var dags att åka hem i förmiddags.

Vi checkade in vid tre-tiden och fick ett fint litet rum precis vid utgången till poolområdet. Förra gången bodde vi i slottets svit, men eftersom det var bröllop på slottet igår var alla slottsrum upptagna. Men det blev perfekt för oss att bo i hotellbyggnaden intill slottet.

På vägen till Örenäs stannade vi till i Landskrona och köpte med oss festliga bakelser som vi åt på rummet. Sedan gick vi ut i det fina vädret och spelade minigolf. Selma tycker minigolf är jätte roligt, och Oskar var nöjd med att få springa omkring och leka med en egen boll på banorna. Efter en mycket jämn golfrunda bytte vi om till badkläder och njöt av det varama vattnet i en av hotellets badtunnor. Två modiga familjemedlemmar passade även på att doppa sig i den kalla poolen.

På kvällen väntade en fantastiskt fin middag på slottet. Vi satt i glasverandan med utiskt över Ven och Örsund. Vi kunde verkligen njuta av maten och äta i lugn och ro. Selma blev serverad dagens barnrätt som till hennes stora förtjusning var pasta Bolognese, och till Oskar ordnade köket potatis och fisk. Vi vuxna åt torsk till förrätt, kalv till huvudrätt och avslutade med en choklad- och hallondessert. Alla blev väldigt nöjda med maten. Oskar var lugn och tillfreds med sin mobilitelefon i en och en halv timme. Vi hade endast ett par tuggor kvar av efterrätten när han visade att var det dags att gå tillbaka till rummet. Det passade oss andra perfekt. Trötta och mätta mös vi en stund tillsammans i den stora sängen framför tv:n innan barnen somnade utan några problem. Efter en stor frukostbuffé i morse åkte vi hem igen, nöjda och glada efter en perfekt lördag på slottet.

     

Annons

En reaktion på ”Slottsövernattning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.