Terminens sista fall

I fredags var det dags att redovisa höstterminens sista fall. Veckan har handlat om hjärnans sjukdomar. Det har varit mycket att läsa och väldigt varierande sjukdomar. Stroke (blödningar och blodproppar i hjärnan), skallskador, olika typer av demens, många olika sorters hjärntumörer m.m. Fallet var lite klurigt och visade sig vara en blödande hjärntumör.

Gruppen som jag jobbat med den här terminen har varit väldigt bra. Det är synd att vi inte kan behålla samma grupper nästa termin. Vi har turats om att ta med fika vid varje tillfälle vi träffats. Fredagsfikan har alltid varit sekreterarens ansvar. Eftersom jag var veckans sekreterare så tog jag med fika. Jag gjorde det lite extra festligt och bjöd på julfrukost/-fika med varm glögg, julmust, mackor med julskinka, saffransgifflar och pepparkakor. Det blev en uppskattad och trevlig avslutning på terminen.

Nu återstår en stor skriftlig tentamen den 11 januari. Jag känner att jag måste börja repetera ganska snart och läsa in några områden som jag inte hunnit med under terminen. Tidigare terminer har allt hunnits gå igenom under våra redovisningar varje vecka. Men den här kursen innehåller så mycket att vissa saker måste läsas in på egen hand. Det ryktas om att T4-tentan är läkarutbildningens svåraste tenta, så det är bara till att plugga så mycket som möjligt och hålla tummarna för att det går vägen den här gången också.

Annons

2 reaktioner på ”Terminens sista fall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.