En känsla av besvikelse

Tentan i går gick inte alls så bra som jag önskat. Just nu känner jag mig väldigt besviken på tentans upplägg och urvalet av frågor. Jag tyckte inte det stämde särskilt väl med vad som tagits upp under kursens gång och vad som varit med på tidigare tentor som vi fått träna på. Tentan var uppdelad i två delar. Den första delen som innefattade infektionssjukdomar, mikrobiologi, immunsystemet och farmakologi gick bra. Den är jag ganska säker på att jag klarat. Men den andra delen med hjärta, lungor, hjärna, cancer m.m. var riktigt, riktigt svår. Jag hade helt prioriterat bort att läsa på vissa saker som jag inte trodde hade så stor betydelse, som var mer överkurs eller intressant att veta. Men det kom så klart många frågor på sådant, som t.ex. olika detaljerade analystekniker på labb, genetiska mekanismer och väldigt ovanliga sjukdomstillstånd som inte nämnts under kursen. Det var en oproportionerlig stor mängd frågor på cancerdiagnostik  och mekanismerna bakom cancerutveckling. Det kom frågor på tillstånd som progressiv multifokal leukoencefalopati, epiteloitt mesoteliom, granulomatös polyangit som jag inte ens hade hört talas om innan. Det fanns så många viktigare saker att fråga på tycker jag.

Även om jag klarat den ena av två delar så verkar det som om man måste göra om hela tentan, tyvärr. Nästa vecka ska vi få veta resultatet och godkäntgränserna. Men jag är helt inställd på att behöva göra om tentan om en månad. Det känns tungt att jag lagt så mycket tid och energi under julen på att plugga, och så räckte det ändå inte hela vägen. Men jag tror inte jag hade kunnat göra något annorlunda, för även om jag hade pluggat mer så tror jag inte jag hade läst på rätt saker. Frågorna på tentan var så oväntade.

Nu ser jag fram emot en lugn helg och en veckas uppehåll från studierna. Sedan blir det nya tag igen när vårterminen drar igång den 22 januari.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.