Tillbaka på Mag- tarmavdelningen

Den här veckan har jag och de sju andra studenterna i min grupp varit på Gastroenterologiska kliniken i Malmö. Jag har ju redan varit fyra veckor på Mag- tarmavdelningen för att lära mig hur jobbet på en vårdavdelningen går till. Det som stod på schemat den här veckan var förutom praktik på avdelningen även praktik på mottagningen, kandidatmottagning, endoskopi och teoretisk undervisning i form av diskussion kring olika patientfall.

Kandidatmottagning innebär att vi läkarkandidater får en patient inbokad som vi ska handlägga samtidigt som vi får feedback från handledaren. Det är alltid lite nervöst att bli bedömd, men det gick helt okej. Inte riktigt lika bra som förra gången jag blev bedömd, men ändå klart godkänt.

Den teoretiska undervisningen under veckan har avslutats med frågesport. En liten tävling om IBS (känslig tarm med växlande avföring) och en liten tävling om IBD (inflammatoriska tarmsjukdomar som Ulcerös kolit och Crohns sjukdom). Jag vann faktiskt både tävlingarna och fick en liten fickbok om tarmsjukdomar som pris. Kanske var det lite fuskigt eftersom jag varit så många veckor på Mag- tarmavdelningen och även jobbat en del med läkemedel mot diarré och förstoppning…..

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.