Veckans instagrambilder

     

Bild 1. Katten Sigge är ett ständigt fotoobjekt. Det är svårt att låta bli att ta bilder av en sådan sötnos. Här tar han en tupplur på ett av mina gamla loppisfynd. Jag börjar bli så sugen på att gå på loppis igen. Det är ett intresse som legat vilande några år. Men nu känner jag en stark längtan efter att gå på jakt efter fina gamla föremål.

Bild 2. En av mina porslinsblommor blommar för fullt just nu, med söta små ljusrosa blommor. Och jag har fått en Mårbackapelargon av mina svärföräldrar som även den blommar fint med svagt rosa blommor. Härligt när det blommar fint i fönsterna.

Bild 3. I tisdags, den 2 april, var det världsautismdagen, en dag instiftad av FN för att uppmärksamma och öka kunskapen om autism. Pusselbiten har blivit en symbol för autism och det är just pusselbitar som pryder autismbandet. Greta Thunberg skrev så klokt om autism i tisdags. Hon menar att samhället måste förändras, att vi behöver personer som tänker annorlunda ochatt vi ska omfamna våra olikheter. Men hon menar också att autism inte ska ses som en gåva då det ofta innebär en stor kamp. Men med rätt hjälp kan det utvecklas till en superkraft.

Bild 4. Ett vackert litet vårtecken landade på vår husvägg. En påfågelöga-fjärl som vaknat från sin vinterdvala. 

Bild 5 & 6. Malmöhus slott och min favorittavla bland konstverken vi såg där i fredag. Jag tycker Carl Larssons akvareller är så fina och harmoniska. Den här heter Karin vid stranden och målades 1908. Malmö stad köpte in den på Baltiska utställningen 1914.

 

Annons

4 reaktioner på ”Veckans instagrambilder

  1. Ja det är lite mysigt att gå på loppis, jag har hittat en tupp för 10kr. glad påsk på er!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.