Parisresan – del 1

Mot Paris och Disneyland


Pirr i magen och väntan på bussen. Snart är vi på väg!

I onsdags var det äntligen dags! Direkt efter att Selma slutat skolan begav vi oss av med buss och tåg mot Köpenhamn och Kastrups flygplats. Där passade vi på att äta varsin korv och köpa lite dricka och fruktsallad innan det var dags att stiga ombord på planet. Vi lyfte en halvtimme sent men piloterna flög in den förlorade tiden och och vi landade helt enligt tidtabell klockan 19 på Charles de Gaulle. Vi letade snabbt upp flygbussen ”Magical Shuttle” som tog oss direkt till Disneyland. Där bytte vi buss till hotellets buss som körde i skytteltrafik mellan Disneyland och hotellet. Strax efter kl 21 checkade vi in på Hotel Campanile val de Franace, beläget ett par kilometer från Disneyland. Vi lade oss tidigt för att vara redo för en heldag på Disneyland.

Vårt hotellrum.

Torsdagen startade med hotellfrukost. Så klart serverades det croissanter, precis som Selma hade hoppats på. Mätta och fulla av energi gick vi en liten runda kring hotellet för att titta på djuren som fanns där och som precis också fått frukost. Vädret var molnigt och alldeles lagom, inte för varmt och inte för kallt.

   

Fulla av förväntan tog vi bussen till Disneyland. Vi var där i god tid, en timme innan öppning, för att undvika de värsta köerna. Först passerade vi säkerhetskontrollen där alla väskor röntgades. Sedan gick vi mot Disneyland Park, den ena av de två delarna av Disneyland. Vi aktiverade våra förbokade biljetter och gick sedan och ställde oss i entrékön. Entrén till Disneyland Park går genom det stora fina Disneyhotellet. Klockan 9.30 öppnades grindarna för alla oss som inte bodde på Disneylands egna hotell. Nu började en 14 timmar lång dag av roliga äventyr och minnesvärda upplevelser.

Hotell Disneyland som utgör entrén till Disneyland Park.

Fortsättning följer…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.