En vecka på hemmaplan

Den här sista hela sommarlovsveckan innan Selma börjar skolan har spenderats hemma i Malmö. Jag och maken kom hem från Ungern i söndags kväll. På måndagsförmiddagen kom mamma och pappa hit med barnen och katten som de tagit så väl hand om medan vi varit borta. Oskar protesterade dock och ville inte alls åka hem igen.

Vi tog oss till havet och Ribbersborgsstranden för att äta lunch på Kallbadhusets restaurang. Mysigt att sitta ute i havet en fin sommardag!

I tisdags ville Selma prompt baka makarons, något vi aldrig tidigare testat. Jag var lite skeptisk… Men sagt och gjort, vi googlade fram ett recept, handlade ingredienser och satte igång. Döm om min förvåning när bakprojektet lyckades. Selma var superduktig och fixade det mesta själv. Hon lyckades med att få till superfina och supergoda makarons med hallonfyllning.

Onsdagen började i sorgens tecken med hamsterbegravning i trädgården. Selmas dvärghamster Musse somnade in under natten. Vi kom snabbt fram till att ett besök på Leos lekland var bästa medicinen mot ledsna tankar och sorgsen sinnesstämning.

Jag och Selma brukar ta förmiddagspromenader till Beijers park. Vi har 1,5 km dit och en runda runt parken är 1 km så totalt blir det en promenad på 4 km. Ofta när vi går vår runda håller dagens tv-inspelning av Sommarlov på att rundas av. I torsdags gick vi ut lite tidigare, tog med oss frukost och var där i god tid för att se på inspelningen. Vi fick en bra plats nästan längst fram vid Sommarlovsbussen. Temat för dagen var rädslor och bandet Skräckkabinettet uppträdde med sina låtar.

 

Oskar tillbringar dagarna med det som han gillar allra bäst just nu, nämligen att gunga och samtidigt titta på mobilen eller surfplattan. Oftast gungar han på magen och snurrar runt, runt på gungan. Ytterdörren står öppen hela dagarna och jag hör hur han skrattar mest hela tiden. Vi har fått lägga en filt under gungorna för att han inte ska bli så smutsig för marken under har blivit till en mindre jordgrop och gräset är borta för länge sedan.

I fredags ville Selma baka igen. Den här gången blev det chokladbiskvier i långpanna, efter ett recept som vi fått av Anna. Fina och goda, även dessa.

Till fredagsmiddag lagade jag flygande Jacob och smaksatte med ungersk kryddstark paprikapasta som ett komplement till chilisåsen. Guiden som höll i matvandringen i Budapest gav oss all en tub med paprikapasta, så den var vi ju tvungna att prova.

Vi har också hängt upp en ny tavla i veckan. Vi har ett stort, vitt, kalt ”trapphus” som förbinder husets fyra våningar. Dessa väggar försöker vi piffa upp med färgstarka semesterminnen. Nu har årets semestertavla kommit på plats. Oftast har man så bråttom när man rusar upp och ner för trappan att man knappt hinner blinka, men de gånger man stannar upp ett par sekunder och tittar på bilderna av barnen, ser glädjen i deras ögon, och tänker tillbaka på när bilderna togs, ja då känns det varmt och gott långt in i själen.

Veckans bus stod katten Sigge för. Han lyckades klättra upp i en lyktstolpe och kunde sedan inte komma ner. Han är alltför nyfiken för sitt eget bästa. Som tur var lyckades maken klättra upp och lyfta ner vår busiga sötnos.

Vi avslutade den här veckan med ett besök på Malmöfestivalen. Det var faktiskt flera år sedan vi var på festivalen senast. Det blev en riktigt kul och mysig eftermiddag. Jag hade förmånen att spendera flera timmar med Selma och hennes bästis. Roger och Oskar mötte upp oss efter ett tag så att Oskar fick åka några karuseller han med. Tjejerna testade langos för första gången. Selma var nyfiken på det efter att vi berättat vad vi åt i Budapest. Sedan blev det lite sötsaker också i form av churros och godis.

 

På Stortorget fanns konstverket de Dodecalis, en uppblåsbar ljusskulptur som man fick gå in i. Väldigt spektakulärt, häftigt och annorlunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.