Intensiv och krävande termin

Jag är inne på den åttonde veckan av läkarprogrammets åttonde termin. Detta är utan tvekan den tuffaste terminen hittills. Långa dagar på sjukhuset, många nya kliniska färdigheter som man ska lära sig, mycket teori att plugga på kvällarna, skriftliga inlämningsuppgifter och flera jourpass på kvällar och helger. Det tar på krafterna att försöka ligga i fas. Det är så lätt att halka efter och det finns i princip ingen tid till att ta igen det man inte hunnit med. Jag som helst vill ligga steget före får försöka acceptera att det är orealistiskt den här terminen.

Jag har kommit drygt halvvägs med ortopedin nu. Förra veckan var jag bl.a. ett par dagar på handkirurgen. Den här veckan ska jag till Trelleborg två dagar för att bl.a. se höft- och knäprotes-operationer. Även om det är tuffa dagar så underlättas de av att vi studenter blir väldigt väl mottagna vart vi än kommer inom ortopedin. Vår ansvarige ortoped/lärare är väldigt stöttande och peppande och bjöd oss till och med på fika i fredags när vi hade en lång och ganska krävande undervisningsdag.

Annons

En reaktion på ”Intensiv och krävande termin

  1. Förstår verkligen att du har fullt upp! Tack för att du ändå tar dig tid att berätta här på bloggen. Det är så intressant att läsa. / Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.