Adventshelg med födelsedagsfirande

Pappa fyllde 70 år i helgen och bjöd oss på en trevlig helg med god mat, hotellövernattning och Tivolibesök. Vi startade firandet med lunch hemma hos oss i lördags. Mamma hade köpt med årets glögg som vi drack kall som en liten fördrink. Jag hade förberett ett quiz till jubilaren, familjens allvetare, och nu var det upp till bevis att visa vad han lärt sig genom åren. En fråga för varje årtal mellan 1949-2019 fick han svara på. Vi tog ett decennium i taget utspritt över helgen. Pappa imponerade med sina kunskaper, speciellt gällande 50-, 60- och 70-talet då han gav de rätta svaren utan att jag ens hann läsa svarsalternativen.

 

Eftermiddagen spenderade vi på Teknikens och Sjöfartens hus, en del av Malmö museer. Tiden gick fort och vi fick tillslut slita oss därifrån för att hinna med en liten fika innan det var dags att gå till hotellet.

På hotellet gratulerade vi pappa och skålade i champagne, och begav oss sedan till restaurang Elysée för en trevlig kväll med god mat och dryck. Selma hade förberett några kluriga gåtor som hon ställde till morfar under middagen. I vanliga fall är det morfar som brukar ställa gåtor till Selma.

På söndagen tog vi tåget till Köpenhamn och roade oss på Tivoli. Barnen är väldigt förtjusta i karuseller och åkte så många de bara kunde.

   

Det blev en väldigt roligt och mysig födelsedagshelg!

Annons

En reaktion på ”Adventshelg med födelsedagsfirande

  1. Vilket härligt firande!! Av bilderna att döma var det inte bara Selma och Oscar som uppskattade karusellerna…;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.