Full fart mot julen

December går med en rasande fart. Det måste vara årets snabbaste månad, det händer något speciellt nästan varje dag. Nu är jag klar med mina kliniska placeringar för den här terminen och det är äntligen dags för lite julledighet innan tentorna i januari.

Förutom praktik/studier, julklappsförberedelser och en hel del vardagspusslande har vi hunnit med en hel del roliga saker också.  För två veckor sedan gjorde vi en liten tripp längs västkusten. Vi hade en innestående bonus-hotellnatt som vi passade på att använda. Det blev en tur till Helsingör där vi fikade på ett mysigt litet kafé, sedan lite shopping på Väla centrum i Helsingborg innan vi checkade in på hotell i närheten. Dagen efter fortsatte vi norrut längs med kusten till Halmstad och Tylösand där vi blev bjudna på läckert julbord.

Barnen tyckte om att åka färja över sundet och följde resan mot Helsingör från första parkett.

Längs gatorna i Helsingör var det ganska rått och kallt, så då blev det extra mysigt med en god fika inne i värmen.

Fantastiskt julbord med havsutsikt och tomtebesök.

Förra veckan bjöds vi på ett vackert luciatåg på Selmas skola, och så tog vi in julgranen för att få den optimala julkänslan här hemma.

Men när helgen kom var det dags för avdelningstjänstgöring för mig både på lördagen och söndagen, samtidigt som maken skulle jobba. Barnen fick vara hemma hos mormor och morfar och där stod julbak på schemat. Jag fick många härliga bakbilder skickade till mig under helgen.

 

Selma har gjort knäck, pepparkakor och klenäter.

I måndags var det jultivoli på skolgården på Selmas skola. Lärarna ordnade aktiviteter som lotteri, lyckohjul, bollkastning och vi föräldrar till tredjeklassarna ordnade med mat- och fikaförsäljning. På menyn stod grillad korv, vegetarisk chili con carne, lussekatter, pepparkakor och glögg. Vårt bidrag till matförsäljningen var tre stora grytor med vegetarisk chili con carne. Kvällen avslutades med tomtar på skoltaket och godisregn.

2 reaktioner på ”Full fart mot julen

  1. Så skönt att du och familjen hinner njuta av julen…..Det är ni väl värda! Tack för alla blogginlägg under året. Jag tycker det är oerhört intressant att följa din väg till färdig läkare. Ha nu ett skönt jullov tillsammans med familjen!!! Kramar till er alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.