Gyn-kursen avslutad

Under mina sista veckor på Kvinnokliniken har jag bl.a. varit på gynavdelningen, haft kandidatmottagning och varit på operationsavdelningen. Att ha kandidatmottagning är alltid lite nervöst. Då får vi läkarkandidater egna patienter som vi ska prata med, undersöka och handlägga, samtidigt som en läkare bedömer oss. Men det var riktigt roligt att själv få leda mottagningen och det gick förvånansvärt bra. Jag blev så glad för all positiv feedback från min handledare. I början av gynkursen tyckte jag det var ganska svårt att göra en gynundersökning, men ju fler gånger man gör det desto lättare blir det så klart. På operation fick jag följa med en väldigt trevlig och bra läkare som lät mig assistera istället för att bara stå och titta på. Jag var med vid ett kejsarsnitt och det var fantastiskt att få hjälpa till och plocka ut bebisen. Att lägga snittet och ta ut barnet tar inte många minuter, det som sedan tar tid är att lossa moderkakan och sy ihop livmodern, sy ihop hinnan runt livmodern och sedan huden. Jag fick sy sista lagret, alltså huden, vilket var väldigt kul att få göra.

Det är med blandade känslor jag nu lämnar gynekologin och obstetriken. KK är som en egen liten värld, nästan fristående från resten av sjukhuset, och jag trivdes så bra där. Men nästa vecka väntar pediatrikkursen (barnmedicin) och det är ju den jag sett fram emot mest under hela läkarutbildningen.

Annons

En reaktion på ”Gyn-kursen avslutad

  1. Tack, Sara, för att du tar dig tid att berätta för oss bloggläsare. Det är verkligen så intressant att få följa din väg till färdig läkare. / Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.