Kontakt

Skriv ditt meddelande som en kommentar eller mejla till apotekares@gmail.com

9 reaktioner på ”Kontakt

  1. Hej,
    Jag skulle vilja beställa boken ”Läkemedel som förändrat vägen av Johan Wennerberg”
    Jag ska starta upp kursen medicin specialisering Åk3 på gymnasiet,
    Bladins gymnasium i Malmö. Hittar inte var jag kan köpa boken

    1. Hej Eva!

      Det låter som en spännande kurs som är på gång. Tänk om den hade funnits när jag gick på gymnasiet…

      Boken ”Läkemedel som förändrat världen” av Johan Wennerberg kan bl.a. beställas via adlibris;
      http://www.adlibris.com/se/sok?q=l%C3%A4kemedel+som+f%C3%B6r%C3%A4ndrat+v%C3%A4rlden+%3A+historier+om+vetenskap%2C+slump+och+envishet

      boken ges ut av Apotekarsociteten och kan även beställas via deras hemsida;
      http://www.lma-books.se/9789197945257-p-109.html

      Återkom gärna om du har frågor och funderingar kring läkemedel och läkemedelsutveckling. Lycka till med nya kursen!
      Mvh Sara (leg.apotekare)

  2. Hej!
    jätte glad att jag hittade dig här, jag är en apotekare som vill också bli läkare.
    men jag vet inte hur exakt man ska börja och hur många poäng man behöver för att bli accepterad.

    1. Hej!
      Jag kan tipsa om sidan läkarstudent.se. Där står det mesta om läkarutbildningen, hur man ansöker och vad kraven/poängen är för att bli antagen. Lycka till!
      mvh Sara

  3. Hej!
    Jag hittade ditt blogg på google. Jag har några frågor om läkarutbildningen. Om man är apotekare å vill studera till läkare, behöver man läsa hala utbildning 5,5 år? Eller man kan förkorta läkarutbildning med hjälp av tidigare studier.

      1. Hej! Jag har fått tillgodoräkna mig en termin. Det är terminen då man skriver magisteruppsats, eftersom jag skrivit ett examensarbete på apotekarprogrammet som uppfyller kriterierna för läkarprogrammets magisterarbete. Jag kommer att hoppa över termin 10 och gå direkt från termin 9 till termin 11. Mvh Sara

  4. Hej! Otroligt spännande blogg, jag har läst igenom hela din resa nu under läkarprogrammet. Jag är själv apotekarstuderande som funderar på att byta. Men då jag redan kommit en bit på utbildningen tror jag det är mer gynnsamt att faktiskt avsluta den innan jag väljer den vägen.
    Vad var det som fick dig att vilja byta från apotekare? Jag är redan nu orolig för att det inte finns tillräckligt inom den branschen för mig. Jag är även orolig över att studera utan finansiering då jag kommer ha förbrukat all rätt till CSN om jag väl väljer att plugga till läkare. Kan du förklara hur du löste det? Om det inte är alltför privat såklart.
    Stort grattis till all framgång!

    1. Hej! Kul att du läser min blogg. Det var nog flera anledningar som gjorde att jag tog steget att gå från apotekare till läkare. Jag har skrivit lite om det i det här inlägget: https://apotekares.wordpress.com/2016/01/13/blivande-lakarstudent/
      Läkemedelsutveckling och läkemedelsbehandling är områden som fortfarande ligger mig varmt om hjärtat, men jag känner att jag vill utvecklas i en annan riktning än vad läkemedelsbranschen kan erbjuda. Jag vill arbeta närmare patienterna och se nyttan av läkemedel på nära håll. Tanken på att utbilda mig till läkare har nog alltid funnits lite grann i bakhuvudet men slog rot i samband med min sons alla läkarbesök när han var liten och jag fick mer inblick i läkarrollen. Jag har egentligen aldrig varit missnöjd med mitt arbete inom läkemedelsindustrin, men jag kände att jag vill mer och hade svårt att se mig i samma roll hela yrkeslivet. Det var ett stort beslut att ta att påbörja en ny lång universitetsutbildning, men jag har fått ett fantastiskt stöd av familj, kollegor och vänner.
      Tack vare en tillmötesgående arbetsgivare kunde jag jobba kvar på halvtid på jobbet samtidigt som jag började studera. Jag jobbade halvtid under de fem första terminerna och kunde på så sätt finansiera studierna. När de kliniska terminerna började gick det inte längre att få ihop arbete och studier. Jag hade då ett års studiemedel kvar från CSN som jag nu har tagit ut. Annars har jag tagit av mina besparingar och nu på slutet av utbildningen är det min man som stöttar upp ekonomiskt. Men ekonomin är en svår fråga för många av de läkarstudenter som redan har en utbildning sedan tidigare och inte har rätt till bidrag från CSN. Jag vet några studenter som tagit uppehåll från läkarstudierna för att jobba något år och samla på sig en ekonomisk buffert innan de kan fortsätta med studierna igen.
      Lycka till med dina studier! Mvh Sara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.