Bluffmedicin som påstås bota cancer

Jag blir så illa berörd när jag läser om elaka människor som försöker att tjäna pengar på alternativa ”behandlingar” som inte fungerar och som utnyttjar sjuka människors sista hopp om att bli friska. Det finns inga ”mirakelmediciner” som lyckats undgå läkemedelsindustrins eller läkemedelsmyndigheternas granskning. Det finns inga ”naturliga botemedel” mot cancer och andra dödliga sjukdomar.

Jag brukar läsa George Shcottls blogg ”George med liemannen bakom axeln” . Minns ni George, som var med i svt:s dokumentärserier ”Himlen kan vänta”? Programmet handlade om personer som levde med och kämpade mot dödliga sjukdomar. George kämpar fortfarande mot cancern och skriver väldigt kloka inlägg på sin blogg. Han är välinformerad och påläst om de cancerbehandlingar som finns och de kliniska studier som krävs för att prova nya substanser. Precis som jag själv, så blir han väldigt arg över ineffektiva behandlingsmetoder som riktar sig till svårt sjuka personer som luras på både hopp, pengar och dyrbar tid. Då och då tar Geroge upp detta i sin blogg och för inte så länge sedan varnade han för ett preparat som bl.a går under namnet ”Protocel”.

Protocel säljs via internet (även i Sverige) för ca 2 000 kr flaskan. En flaska motsvarar 2,5-3 månaders behandling. Men vad är det man betalar för egentligen? Ingenstans på hemsidan står det vad produkten egentligen innehåller. Det exakta innehållet är okänt men enligt de analyser som den amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) tagit del av innehåller Protocel 12 olika ämnen, varav inget av ämnena har en känd effekt mot cancer. Precis som George skriver så är ett av innehållsämnena kalium (potassium) som bl.a. kan påverka hjärtat.

Oftast är ”mirakelmediciner” och alternativa behandlingar mer skadliga än vad många kanske tror. Bara för att en produkt marknadsförs som ”naturlig” eller ”icke-toxisk”, eller vad nu tillverkaren hittar på, så betyder det inte att det är ofarligt!

 

 

 

12 reaktioner på ”Bluffmedicin som påstås bota cancer

  1. I boken överlista din cancer, har dom skrivit 4 hela kapitel om protocel, i boken står det vad det innehåller och sen att påstå att det är bluff har du heller inga garantier på att det är då en del har tillfrisknat genom intaget av Protocel. Du hade kunnat skriva vilka skador kemoterapi samt strålning gör men våra inre organ istället.

    1. OM det vore så att alla de här preparaten som olika personer säljer till desparata människor verkligen fungerade, varför säljer inte de stora läkemedelsföretagen dem?

      Jag blir själv lika ikka berörd, som ovanstående över alla de här preparaten. Bara för att det står i den där boken behöver det inte betyda att det är sant.

      1. Därför att läkemedelsföretagen inte tjänar stora pengar på det, är man sjuk griper man efter varje halmstrå, du kan ju hoppas att du inte behöver göra det.

  2. Det kan ju också vara så, att några har överlevt snarare trots än tack vare intag av Protocel. Det står också att det även är effektivt mot lever- njut- benmärgs- och kollagensjukdomar. Ett sådant mirakelmedel, med fantastisk effekt mot så olika typer av sjukdomar är lite svårt att tro på. Det är väl känt att strålning & kemoterapi ger skador på vävnader, det är liksom det som är poängen…

  3. Har en vän med nyupptäckt långt gången cancer som snart ska behandlas med cellgift. Har därför studerat vad som sägs om Protocel. OM det är sant att t.ex. energiupptagningen för cancerceller skiljer sig från friska celler genom att bygga på en jäsningsprocess och inte på direkt syreupptagning SÅ kan det vara sant att Protocel genom att störa jäsningsprocessen kan tänkas vara verksam mot cancer! Någon kunnig kemist borde kunna uttala sig om detta? Någon kunnig medicinare borde kunna verifiera att cancercellerna skiljer sig från friska celler på det sätt som hävdas?
    Hasse

  4. Jag har precis startat upp med Protocel. Jag har en elakartad prostatacancer och kommer inte under några som helst villkor välja den behandling som vården erbjuder.
    Tommy

  5. Jag undrar också om vart man kan få tag på o läsa mer om protoce. Det är tragiskt att inget samarbete finns från sjukvård/medicin o alternativ vård. Och att man hånar o förlöjliga den alternativa sidan,där finns ändå råd på massa olika sätt att stärka sin kropp,sjukvården har en väg o där talar man inte ens om överlevnad längre. Hoppet gör otroligt mycket det med,o det saknar ju sjukvården i nuläget. Tycker det är märkligt också att folk har tilltro att stärka sin kropp med tex ingefära vid förkylning o dyl men vid cancer då ska man göra totala motsatsen..slå ut allt försvar.

    1. Vad jag förstår är Protocel väldigt specielt. Man måste ta det med max 6 timmars mellanrum och väldigt restriktivt betr immunstärkande medel. Läs Överlista Din cancer (Tanya Harter Pierce) låna på biblioteket.

      Däremot kan man ta kolloidalt silver (KS, som är rent vatten med 0,0010 % silverjoner, även kallat nanosilver). Det dödar en otroligt massa sjukdomar. Gå in på svaradoktorn.se och läs och ställ frågor. Sven Erik Nordin startade denna site efter att själv blivit botad av En aggresiv cancer mad hjälp av KS.

      KS får enligt myndigheter endast användas för att rena friskvattentankar men absolut inte som botemedel. Skolmedicinen skulle förlora mångmiljard belopp för de kan inte ta patent på KS.

      Läs också på svaradoktoern.se om ”Vad är kolloidalt silver” mycket att läsa o…

      1. Som läkarstuderande har du fått lära dig att vara kritiskt granskande och ha ett öppet förhållningssätt. Det gäller omvänt också. Man kan inte uttala sig generellt såsom att det inte finns något ”naturligt botemedel” mot cancer. Det vet vi inte tills det finns forskning och det går inte bortse från det faktum att en hel del cancerläkemedel faktiskt härstammar från naturen men ofta modifieras av olika anledningar. Jag menar inte att Protocel skulle vara något botemedel och jag skulle inte kalla det naturligt om man sätter sig in i innehållet (framgår i patent). Jag tror inte att personer som söker den här typen av produkter avstår från konventionell behandling utan de söker sig till alternativen när vården inte har kunnat hjälpa. Med erfarenheter från cancervård och det faktum att behandlingsframgången är ganska blygsam för många former så skulle jag personligen i ett ganska tidigt stadium vara öppen för alternativ men jag tror det finns bättre saker än Protocel. Det finns t ex många naturliga ämnen som motverka kemoresistens, ämnen som teoretiskt kan förstärka effekten av PD-1/PD-L1-hämmare mm.

        Hälsningar
        Dr Wreck

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.