Inskrivningssamtal på handkirurgen

Om ett par veckor ska Oskars sammanväxta fingrar delas, och idag var det så dags för ett förberedande besök på handkirurgen här på SUS Malmö. Först hade vi en tid på handkirurgens mottagning där vi träffade kirurgen som ska operera Oskar. Han gick igenom hur operationen kommer att gå till och vilken typ av förband som Oskar kommer att få efteråt. Operationen kommer att ta ca 1 timme, fingrarna kommer att delas och sys ihop i ett ”sicksack-mönster”. Närmare 100 små, små stygn kommer att sys i Oskar fingrar. Eventuellt, kommer en liten, liten hudbit att behövas tas från armen eller ljumsken om fingrarnas hud inte räcker till. Sedan kommer handen lindas in i ett stort paket. De kommer även att sätta på ett gips så att Oskar inte ska kunna dra bort förbandet. Läkningstiden är ca 2 veckor.

20150331_103735 (640x360)En gullig sköterska startade Bamse på datorn som Oskar kunde titta på under tiden vi väntade på och sedan pratade med kirurgen.

Vi lämnade sedan mottagningen på plan 1 och tog hissen upp till handkirurgens vårdavdelning på plan 5. Efter lite väntan fick vi träffa en sjuksköterska som tog emot oss och gick igenom lite vad som kommer att hända innan och efter själva operationen. Eftersom vi bor rätt så nära sjukhuset bestämde vi att vi inte kommer in kvällen innan, utan tidigt på operationsdagen istället. Vi gick igenom förberedelser som tvätt/dusch, fasta, förberedande lokalbedövning vid ev. nålstick m.m. Jag hoppas verkligen det blir som de tror, att Oskar kommer vara första patienten de opererar den dagen. För det kommer bli tufft att neka denna frukostälskande kille yoghurt och mackor någon längre stund. Att fasta är inte riktigt Oskars grej… och frukost vill han alltid ha direkt när han vaknar på morgonen. En tidig operationstid innebär också att vi troligtvis blir utskrivna samma dag, vilket hade varit skönt. Men vi får ändå förbereda oss på en övernattning.

Sedan fick vi efter lite väntan i dagrummet bege oss upp till själva operationsavdelningen på våning 6 och träffa narkosläkaren som ska söva Oskar vid operationen. Narkosläkaren var sannerligen en glad kvinna, lite av ett ”yrväder” som inte tvekade en sekund innan hon kastade sig över Oskar och kittlade honom, och hissade honom upp i luften. Kvick var hon också. Vi han inte mer än sätta oss så var det dags att gå igen. Men vi fick i alla fall veta att inför operationen så kommer Oskar först att få lite lugnande medel. Sedan söver de honom med narkosgas via en mask över ansiktet, innan de sätter en nål och fortsätter ge narkosmedel via den. Vi passade också på att be narkosläkaren att i samband med operationen ta de blodprov som Oskars neurolog föreslagit, så slipper Oskar bli stucken i vaket tillstånd.

DSC04672 (640x425) DSC04675 (640x425)Oskars syndaktyli. Finger 3 och 4 på höger hand är sammanväxta.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.