Från sommarlov till skolstart

Förra helgen passade vi på att njuta fullt ut av sommarlovets sista dagar. Det blev en helg med hotellövernattning i Köpenhamn och sommarens andra besök på Tivoli. Barnen får aldrig nog av Tivoli. Oskar springer snabb som vinden från den ena karusellen till den andra. Den här gången hade vi sällskap av min svåger och barnens kusin. Extra kul för Selma att få åka karuseller med jämngamla kusinen. Efter en väldigt varm och rolig dag på Tivoli checkade vi in på Tivolis hotell och passade på att svalka oss i poolen innan läggdags. På söndagen blev det en promenad längs Ströget med ett stopp vid bl.a. museet om Guinness världsrekord och Disneyaffären.

  

 

På måndagen började skolan igen efter nio veckors ledighet. För Oskar var det en stor dag. Första dagen i första klass. Han har ju fått hoppa över förskoleklassen och istället fått gå kvar ett extra år på förskolan eftersom det tyvärr inte finns förskoleklass i särskolan. Nu var det äntligen dags för skolstart! Hela första veckan har gått jättebra och han verkar trivas bra. Det är inga problem att lämna honom på morgnarna. Eftersom han inte pratar är det svårt att ta del av hans upplevelser och känslor kring skolstarten, men alla tecken tyder på att han gillar det.

Även för Selma var det en stor dag i måndags. Hon började mellanstadiet, vilket betyder ny skola, nya lärare och nya klasskamrater. Skolstarten gick bra och hon var så glad och ivrig att berätta om allt nytt efter första dagen.

Det är så skönt att övergången från sommarlov till hösttermin har gått så smidigt och att barnen trivs i sina nya skolor!

 

En reaktion på ”Från sommarlov till skolstart

  1. Så skönt att höstterminen fått en så bra start, både för Selma och Oskar….
    Det är alltid lika roligt att ta del av dina blogginlägg…..Du har en förmåga att fokusera på det som fungerar väl…. / kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.