Hejdå bloggen

Efter 768 inlägg under nästan åtta år känner jag nu att Apotekare S. gjort sitt. Kanske återkommer jag som Doktor S. istället någon gång i framtiden, men just nu känns det inte så.

Jag började skriva här när jag var mammaledig med Oskar. Inte kunde jag ana då vilken resa som väntade och hur mycket bloggen skulle betyda för mig. Den har varit lite som en dagbok där jag kunnat reflektera över och sätta ord på allt vi varit med om och samtidigt kunnat dela med mig av erfarenheterna. Sedan blandades blogginläggen upp med berättelser från läkarutbildningen, och jag har förstått att många har tyckt det varit intressant att få en inblick i studierna.

Men nu känns det som att både jag och Oskar har kommit i mål, cirkeln är sluten, och en ny del i livet tar vid. Efter många år av utredningar, sjukvårdsbesök och en hel del kämpande känns det som att vi hittat hem. Oskar har börjat i en fantastisk skola där han får all den hjälp och allt det stöd han behöver för att må bra och utvecklas. Det känns så skönt att veta att hans skolgång nu är tryggad för många år framöver.

Själv har jag gjort en otrolig resa under den här bloggtiden och kommit till nya insikter i livet. När Oskars funktionsnedsättningar blev kända bestämde jag mig för att byta yrke. Även om min läkarkarriär bara precis har börjat och jag har en lång väg kvar, så känns det som att jag hittat rätt. Jag jobbar nu som underläkare på Barn- och ungdomshabiliteringen, den plats där min resa mot läkaryrket började, den plats där vi varit så många gånger med Oskar att de inte går att räkna längre. Barn- och ungdomshabilitering finns till för barn med funktionsnedsättningar och deras familjer. Barn med neurologiska tillstånd som intellektuell funktionsnedsättning, autism, cerebral pares, ryggmärgsbråck och neuromuskulära sjukdomar får hjälp till en fungerande vardag. Det var här mina tankar på läkaryrket slog rot och det är här jag nu arbetar som läkare tills det blir dags för AT.

Stort tack för att ni läst min blogg! Många varma kramar från Sara.

Annons

8 reaktioner på ”Hejdå bloggen

 1. Stort TACK!!! Det har varit så givande och intressant att följa dig/er! LYCKA TILL SARA!!! Varma kramar från Ingrid

 2. Tack Sarah!! Det har varit så intressant att följa dig här på bloggen. Lycka till med jobbet som läkare! /kram

 3. Tack Sara för denna tiden! Det har varit intressant att följa dej och jag tycker att du är helt fantastisk som har klarat av allt! Lycka till med ditt nya yrke och hela din familj!

 4. Tack Sara! Det har verkligen varit intressant att följa dig i stort som smått under den här tiden. Lycka till i det nya läkaryrket!!
  Stor kram 🌹

 5. Många tack käraste Sara för vi fått följa dej och familjen i er vardag o dina studier.
  Det har varit en höjdpunkt att få läsa dina inlägg,önskar dej all lycka i framtiden i läkaryrket och med familjen.
  Varma kramar från mamma o pappa.

 6. Tack så mycket för denna tiden! Det har varit så spännande och kul att följa din resa! Lycka till med ditt nya arbete och hela din familj!! Kristina Dahl Ängelholm

  1. Tack för alla dina inlägg! Har varit spännande att följa dig och din familj. Allt väl till dig! Ps, välkommen till Region Skåne, jag är en av dina 33.000 kollegor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.