Oskars skola

Det har gått en månad sedan skolstart och Oskar verkar trivas väldigt bra på sin nya skola och fritids. Än så länge är det vi som skjutsar honom till och från skolan, och jag tycker väl inte det är jättekul att köra i Malmös rusningstrafik. Samtidigt känns det bra att lämna och hämta honom själv så att vi samtidigt kan prata några ord med personalen och stämma av. Oskar är beviljad skoltaxi, men även om vår ansökan godkändes för flera månader sedan har de inte fått in honom i systemet ännu. Vi har även varit ute i god tid med intyg till skolrestaurangen för att Oskar ska få anpassad kost. Redan i somras var alla pappren klara, men ändå fungerade det inte direkt.  Men efter kontakt med rektorn i förra veckan så löste det sig snabbt och nu får Oskar den mat han har rätt till.

Själva skolan och fritids har annars fungerat alldeles utmärkt. De är så måna om Oskar. Oskar kan ju inte själv berätta om sina dagar där, så uppdateringarna från personalen är guld värda. Bl.a. lägger de in bilder i Infomentor, en digital plattform som både lärare och föräldrar har tillgång till. Just nu jobbar Oskars klass kring temat höst. De pratar om hösten med hjälp av bildkartor, de ser på film om hösten, sjunger om hösten (denna fina höstsång med tecken som stöd) och de har pysslat och gjort en fin överskrift till anslagstavlan där kommande arbeten om hösten ska sättas upp.

 

Skolan gör många utflykter med barnen, vilket är möjligt tack vare fondpengar som de söker. De hyr en egen buss, fixar lunch och ger sig iväg. Hittills har de besökt Ribersborgsstranden och Skånes djurpark. Snart väntar nya utflykter, bla en  till Ystad som inkluderar restaurangbesök.

Det känns som det har blivit en väldigt bra skolstart för Oskar och han protesterar aldrig när vi ska iväg till skolan eller när vi säger hej då. Han går glad och nöjd in på skolan med sin ryggsäck på ryggen varje morgon. Vilken lättnad att det fungerar så bra!

 

Annons

3 reaktioner på ”Oskars skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.