Filminspelning

Våren 2018 var Selma statist i Lidls tv-reklam och några månader senare var både hon och jag statister i SVT-serien Systrar 1968. Sedan dess har Selma önskat att få vara statist igen, men jag har inte riktigt haft tid att söka reda på lämpliga uppdrag. Men i slutet av sommaren dök det upp en annons på sociala medier där de sökte statister i olika åldrar till den kommande biofilmen om Zlatans uppväxt, som spelas in i Malmö. Jag skickade in en gemensam ansökan för mig och Selma och vi blev antagna. I förra veckan var det dags för inspelning.

Vi samlades först i produktionsbolagets lokaler, inte alls långt från där vi bor. Där träffade vi kostymavdelningen som gav oss olika kläder att prova och sedan slussades vi vidare till maskavdelningen för hår och smink. Scenen vi var med i utspelar sig när Zlatan är 12-13 år gammal och vi stylades á la 90-tal. Jag fick en extrem snedlugg och Selma ett hårband likt de jag minns från tiden i mellanstadiet.

Sedan blev vi körda till inspelningsplatsen i Pildammsparken. Fler statister anslöt och vi blev visade våra positioner och instruerade hur vi skulle röra oss och vilken sinnesstämning vi skulle uttrycka. Det var en scen som skulle utstråla glädje och lycka. Vi skulle se glada och avslappnade ut där vi gick vid sjön och låtsades äta glass när en ung Zlatan cyklar förbi. Vi blev tilldelade varsin glass som var gjord av creme cheese för att inte smälta mellan tagningarna.

Efter inspelningen blev vi körda till stadion för middag på restaurang Eric tillsammans med hela teamet, innan de fortsatte filma fotbollsscener.

Filmen Jag är Zlatan har biopremiär nästa höst. Det ska bli skoj att se oss skymta förbi. Hoppas inte vi blir bortklippta bara. Selma tyckte det var en jätteroligt dag och hon fick till och med prata med den unga huvudrollsinnehavaren. Nu vill hon vara med i fler inspelningar och helst av allt ha en riktig roll med repliker.

Annons

En reaktion på ”Filminspelning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.